Biskut Sarang Semut
Assalamualaikum..
Dah lama x bersiaran
Blog banyak habuk๐๐
Selamat menjalani cabaran 2019
Masih belum terlambat kan๐
Mentang² dah nak Raya baru muncul
Sorry ๐๐sangat²
tetiba aku terlupa email blog
That why hilang,Alhamdulillah dah sattle
Ok.. x nak byk cakap kita terus saja
Di perkongsian resepi
Untuk perkongsian pertama di 2019
Ummi pilih Biskut Sarang Semut
Sangat senang utk kita buat dan bahan² pun x banyak ok check it out๐๐
BISKUT SARANG SEMUT
1 buku butter
1 cawan gula (saya guna 3/4cawan je)
1 cawan tepung custard*
1 cawan tepung jagung*
3 cawan tepung gandum*
1 sdk esen vanilla
1 biji kuning telur
Papercups
Choc rice
(Ayakkan semua bahan tanda *)
Cara:
1. Pukul butter + gula hingga putih.
2. Masukkan telur & esen vanilla.
3. Masukkan tepung sikit demi sedikit hingga dapat adunan yg sempurna.
4. Parutkan ke dalam papercups.
5. Taburkan choc rice.
6. Bakar suhu 150C 20mins.
Selamat mencuba..
Sumber Resepi Emyza Miza
Tq kakak gojess :)
Dah lama x bersiaran
Blog banyak habuk๐๐
Selamat menjalani cabaran 2019
Masih belum terlambat kan๐
Mentang² dah nak Raya baru muncul
Sorry ๐๐sangat²
tetiba aku terlupa email blog
That why hilang,Alhamdulillah dah sattle
Ok.. x nak byk cakap kita terus saja
Di perkongsian resepi
Untuk perkongsian pertama di 2019
Ummi pilih Biskut Sarang Semut
Sangat senang utk kita buat dan bahan² pun x banyak ok check it out๐๐
BISKUT SARANG SEMUT
1 buku butter
1 cawan gula (saya guna 3/4cawan je)
1 cawan tepung custard*
1 cawan tepung jagung*
3 cawan tepung gandum*
1 sdk esen vanilla
1 biji kuning telur
Papercups
Choc rice
(Ayakkan semua bahan tanda *)
Cara:
1. Pukul butter + gula hingga putih.
2. Masukkan telur & esen vanilla.
3. Masukkan tepung sikit demi sedikit hingga dapat adunan yg sempurna.
4. Parutkan ke dalam papercups.
5. Taburkan choc rice.
6. Bakar suhu 150C 20mins.
Korang terus je sagat guna parutan Chesse
Atau guna cara ni pun boleh..
kalau korang jumpa..๐
Selamat mencuba..
Sumber Resepi Emyza Miza
Tq kakak gojess :)
Ulasan