Biskut Mazola Badam
Masa untuk menikmati, Ranggup dan wangi badam satu rumah🥰
600 gm tepung gandum
250 gm gula icing
100 gm badam hancur( di sangai....blend separa hancur utk rsa crunchy)
1 sudu teh baking powder
1/4 sudu bicarbonate
Minyak jagung (1½ cawan +1-2 sudu besar ikut kelembutan adunan..)
Gaul semua bahan .. lepas tu letak minyak sedikit demi sedikit.
Terap ikut acuan yang korang suka, klu boleh guna yg comel kecik je, Biskut ni boleh Naik gebu dan ranggup...
Ok gaiss jika korang rasa blog ini bermanfaat sila bantu klik Follow,like,share dan tinggalkan positif komen,
Biskut mazola badam
600 gm tepung gandum
250 gm gula icing
100 gm badam hancur( di sangai....blend separa hancur utk rsa crunchy)
1 sudu teh baking powder
1/4 sudu bicarbonate
Minyak jagung (1½ cawan +1-2 sudu besar ikut kelembutan adunan..)
Gaul semua bahan .. lepas tu letak minyak sedikit demi sedikit.
Terap ikut acuan yang korang suka, klu boleh guna yg comel kecik je, Biskut ni boleh Naik gebu dan ranggup...
Sapu telur dan tabur badam dan bijan hitam untuk hiasan dan rasa yg lebih sedap.
Ok gaiss jika korang rasa blog ini bermanfaat sila bantu klik Follow,like,share dan tinggalkan positif komen,
Support anda amat² dihargai..
Selamat mencuba.
Ulasan